Ekipa Ernst & Young

Treća u našem nizu 𝒕𝒉𝒆 𝒃𝒆𝒔𝒕 𝒐𝒇 ekipa je koja je tijekom regularnog dijela sezone doživjela samo jedan poraz!

Riječ je o ekipi Ernst & Young, apsolutnim favoritima za naslov prvaka, drugoj od dviju ekipa koje su u polufinale ušle bez utakmica razigravanja, i to kao prva na ljestvici Lige i najbolja ekipa toga dijela sezone.

Čini se, ipak, da im to prvo mjesto, i na odigranim turnirima u ožujku i travnju 2018., i u prvoj sezoni Lige, uvijek promakne za ušicu igle! Jedini poraz, odnosno jedina dva poraza doživjeli su u osmom kolu od ekipe PwC Hrvatska (i to tijesno, rezultatom 45:50) i onaj kobni, presudni, u samom finalu lige (od ekipe RWE Energija 53:56, kada ih je samo jedna trica dijelila od produžetaka i moguće pobjede) do kojega su došli gotovo neokrhnuti.

Unatoč tome, nitko ne može osporiti da su bili nevjerojatan potencijal Lige i ekipa čijem se timskom radu može zavidjeti. Gledati njihove utakmice, i pobjedu za pobjedom za pobjedom…, bio je pravi užitak svim ljubiteljima košarke (a neki su to tek postali gledajući ih!).

Od pojedinaca valja istaknuti Matiju Labaša, nevjerojatnog igrača koji je bio proglašen za igrača utakmice čak četiri puta (1., 2., 3. i 4. kolo), a i jedini je njihov igrač proglašen za MVP-a kola (3.). Labaš je prvi na ljestvici poretka igrača ekipe Ernst & Young, njihov najbolji igrač na ljestvici poretka svih igrača lige tijekom cijele sezone (8., sa zadivljujućih 153 poena!) i igrač s najviše ukradenih lopti (35).

Ne valja zaboraviti ni igrače Mihovila Milanovića, proglašenog za igrača utakmice u 6. i 9. kolu te polufinalnoj utakmici; Ivana Slivonju, proglašenog za igrača utakmice 5. kola; i Matu Martinovića, proglašenog za igrača utakmice 7. kola.

U prilog njihovoj divnoj timskoj igri govori i činjenica da je njihov voditelj, Srđan Kršić, proglašen za najboljeg voditelja sezone. Bodrio je svoje igrače privatno i javno na društvenim mrežama, redovito, uoči svake utakmice, a bio je i čest gost drugih utakmica, kada je pratio strategije protivničkih ekipa. Kršić je najbolji dokaz koliko je u ekipi važno imati osobu koja će motivirati svakog pojedinca.

Detalj koji je teško ne spomenuti jest taj da su finalnu utakmicu posvetili prerano preminulom kolegi koji je bio jedan od osnivača košarkaške ekipe u tvrtci. 

Unatoč porazu u finalu, Ernst & Young osvojio je fantastično drugo mjesto i priuštio nam brojne minute čistog košarkaškog užitka. Uopće ne sumnjamo u njihovu fantastičnu budućnost na parketu!

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.