MAX!: Finale Business basketball league

Finale Business basketball league

VRHUNAC JEDINSTVENOG POSLOVNO – SPORTSKOG PROJEKTA

Business basketball league projekt je koji je započeo u ožujku i travnju 2018. Tada su odigrana dva Business basketball turnira kao uvertira prvoj sezoni čiji se vrhunac bliži

U subotu 13. travnja 2019. održat će se finalna utakmica Business basketball league, jedinstvenog projekta koji spaja poslovni svijet sa svijetom sporta. Uz druga popratna događanja, i utakmicu za treće mjesto, bit će to svečano zatvaranje sezone za koju bi se s pravom moglo reći da je bila itekako uspješna.

Za košarkaški teren u Boćarskom domu na Prisavlju ova je liga devet kola vezala ekipe tvrtki ABB, Atlantic Grupa, Ernst & Young, Inter-net, KPMG, Pevec, PwC Hrvatska, RWE Energija, SportMixta i Visage Technologies. Timovi iz navedenih tvrtki, unatoč svojem pretrpanom poslovnom rasporedu i brojnim dnevnim obavezama, redovito su se okupljali i s velikom motivacijom kretali u svaku utakmicu. Iako je liga amaterska, zdravi duh kompetitivnosti osjeti se svakim ulaskom u dvoranu.

Od listopada 2018. svake je subote igrano pet utakmica, a na službenim web stranicama (www.bbl.hr) te profilima Lige na Instagramu i Facebooku objavljeno je ukupno preko 1000 fotografija, 60 izjava MVP-a utakmica, 50 snimki najboljih akcija i brojna detaljna statistika svakoga pojedinog igrača, ekipe i utakmice.

Zadovoljstvo natjecatelja naš je jedini cilj

Idejni kreator i organizator, diplomirani profesor kineziologije Pere Markić, ističe da su očekivanja od prve sezone bila prvenstveno da su ekipe zadovoljne ovakvim oblikom sportske rekreacije i team buildinga:

„U proteklih devet kola te utakmice razigravanja dobili smo mnoge pozitivne kritike, ali i sugestije kako možemo biti još bolji i na tome ćemo svakako raditi. Kada nešto radite srcem, a cijeli naš tim doista je cijelim srcem u ovom projektu, svaki je novi događaj izazov koji s radošću ispunjavate. Očekivanja za dalje su da u poslovnom svijetu postanemo sinonim za najkvalitetniji oblik rekreacije te da naši sudionici znaju da ih ovdje očekuju zabava, sport i kvalitetno natjecanje. Naš daljnji smjer bit će kvaliteta, a ne kvantiteta, iako već u ovom trenutku imamo velik broj ekipa zainteresiranih za novu sezonu” ističe Markić te dodaje kako su uspostavili dobre temelje pa sada namjeravaju usavršavati cijeli koncept.

„Prva je sezona bila iznimno dobra, ali ne smijemo si dopustiti euforiju i opustiti se, nego moramo raditi na tome da budemo još bolji. Za ekipe koje se odluče sudjelovati jako je važno da imaju dovoljan broj igrača na raspolaganju, da su uigrani i motivirani i, prije svega, da su ovdje radi opuštanja i zabave. Naš je projekt za poslovne ljude postao treće mjesto između poslovnog i privatnog života, na to smo ponosni i to nas raduje”, zaključuje Pere Markić.

Igramo jer nam je ovo dobar ispušni ventil i zdrava zabava

Bruno Horvatin iz ekipe Pevec, koja je dogurala do samoga polufinala, kaže da su složili ekipu koja je spoj mladosti i zrelosti, iskustva i neiskustva. Jako su zadovoljni dolaskom do polufinala, a naglasak im je cijelo vrijeme na zabavi:

„Nismo došli s ciljem da budemo prvaci; došli smo s ciljem da se zabavimo i igramo košarku u kojoj zaista uživamo. Naš je moto bio da idemo utakmicu po utakmicu pa dokle stignemo.“

Na pitanje kako uspijeva pronaći vrijeme za ovakvu aktivnost, koja je kontinuirana, kaže da se uz dobru organizaciju i uz razumijevanje obitelji sve može postići i uskladiti:

„Moja je cijela obitelj svjesna važnosti sporta i rekreacije, svi smo u tome pa zato i imamo razumijevanja jedni za druge”, objašnjava.

Naš sugovornik istaknuo je i pozitivan utjecaj lige na međuljudske odnose:

„Puno smo ležerniji. Bez obzira na to što dolazimo iz različitih sektora tvrtke, trgovine ili uprave, na terenu smo svi jednaki: nema titula, nema persiranja, svi smo jedan tim i imamo isti cilj. Ovaj natjecateljski duh ono je što nam dođe kao svojevrsni ispušni ventil, nakon tekme se osjeća drugačije, razmišlja drugačije, cjelokupna se razina stresa smanjuje”, zaključuje Horvatin.

Na turniru im je izmaklo prvo mjesto – ne sumnjamo da će dati sve od sebe u finalu

Ekipa Ernst & Young igrala je oba turnira te oba puta bila druga u ukupnom poretku. Sada je finalist prve sezone i svakako najuspješnija ekipa: doživjeli su samo jedan poraz! Jedan od njihovih igrača, Matija Labaš, ističe zadovoljstvo svojim timom i sudjelovanjem u ovako pozitivnoj sportsko – poslovnoj priči:

„Uz dobru organizaciju moguće je izdvojiti vrijeme i za sportske aktivnosti a, ako košarku voliš, onda je još lakše. Što se tiče odnosa unutar tima, odlično je to što se pored utakmica nastavljamo družiti, imamo kvalitetne međusobne odnose, a to je jako važno”, zaključuje Labaš.

Voditelj ekipe ABB, Aleksandar Radosavljević, koji se može pohvaliti prvim mjestom na turniru u ožujku te uspješno završenom prvom sezonom Lige, istaknuo je:

„Drago nam je da se odvija Business basketball league. Dobra je to ideja koja potiče razvoj košarke i nas veterane koji igramo.“

 Humanitarni karakter Business basketball league

Osim redovnih utakmica, za sve je igrače bilo organizirano posebno izdanje ALL STAR utakmice. Tom su prigodom kao gostujuće nastupile i košarkaške ženske ekipe. U siječnju je organiziran i SnowHakl turnir humanitarnoga karaktera. Prihod od njega, kao i prihod od naplate tehničkih pogrešaka sa svih utakmica, doniran je Hrvatskoj zajednici laringektomiranih. Želja im je, kažu, nastaviti s ovakvim oblikom humanitarnoga djelovanja.

Petnaest utakmica za deset ekipa – a samo jedna za dvije najbolje

Prisustvovali smo polufinalnoj utakmici i iz prve se ruke uvjerili u dobru atmosferu i nevjerojatan navijački duh s tribina. Uopće ne sumnjamo da će 13. travnja atmosfera biti uzavrela jer su dosadašnji ishodi utakmica pokazali da je nemoguće predvidjeti pobjednika.

Osim finalne utakmice u kojoj će snage odmjeriti ekipa Ernst & Young i zasad nepoznati protivnik, Pere Markić najavio je popratne sadržaje:

„Želja nam je upriličiti zanimljiv program za sve koji dođu na finalnu utakmicu. Organizirali smo tako nastup profesionalnih cheerleaderica te izložbu radova brenda Majica. Riječ je o majicama čiji su dizajn i motive osmislili poznati hrvatski likovni umjetnici. Djelatnici Biotreninga, također partnera Lige, demonstrirat će dio svojih usluga pa ćete moći napraviti cjelokupnu analizu tjelesne forme i saznati informacije o vašem trenutnom stanju te dobiti prijedloge za programirani trening.“

Finalna utakmica igrat će se u  Boćarskom domu, Prisavlje 2, u 18 sati, a zagrijavanje počinje utakmicom za treće mjesto u 16, 30 sati. Svi su pozvani na sve segmente zatvaranja prve sezone Business basketball league. Ulaz je na sva događanja besplatan.

Postanite dio ove odlične priče!

Članovi organizacijskoga tima već su u pripremi sljedećeg važnog događaja, a to je Business basketball tournament koji će organizirati za nove ekipe koje bi htjele sudjelovati u drugoj sezoni Lige. Odličan je to način da se ekipama predstavi cijeli koncept projekta.

Početak druge sezone planiran je za listopad 2019., a trajat će do ožujka 2020.

Business basketball league –  jedinstveni spoj poslovnog svijeta, sporta, natjecanja i zabave, nakon uspješne prve sezone nastavlja još bolji i jači, u sportskom duhu i s puno pozitivne energije.

Postanite i vi dio ove priče i prijavite se na www.bbl.hr!

WordPress Gallery Extra