Humanitarna tombola

HUMANITARNA UDRUGA “FRA MLADEN HRKAĆ”

Udruga je osnovana 2012. godine s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama kao i članovima njihovih obitelji dok borave na liječenju u Zagrebu. Pomoć podrazumijeva smještaj, prehranu i higijenske potrepštine, prijevoz, psihosocijalnu i duhovnu podršku, potporu pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka, kao i pomoć u organizaciji nastavka školovanja. Udruga trenutno djeluje u 8 iznajmljenih  smještajnih kapaciteta (stanova i kuća) u blizini bolnica na području Zagreba i istovremeno skrbi o 16 obitelji i do 65 osoba. Humanitarna udruga ublažava financijski, emocionalni i socijalni stres kojem su izložene oboljele osobe, obitelji s teško oboljelim članom te pomaže obiteljima da ostanu zajedno kada jedan član teško oboli. Udruga pomaže svima, neovisno o vrsti oboljenja, spolu, dobi, mjestu iz kojeg korisnici dolaze, nacionalnosti ili vjeroispovijesti. Pomoć je zahvaljujući donatorima svih ovih godina u potpunosti besplatna za korisnike, te većina korisnika koji su oboljeli od teških bolesti u udruzi ostaje i po nekoliko mjeseci pa često i do godine dana. Udruga provodi i brojne projekte psiho-socijalne podrške koji se financiraju kroz Europske strukturne i investicijske fondove. Pouzdan je socijalni partner, aktivan posrednik u lancu doniranja hrane, te zagovarač jednakih mogućnosti i provoditelj projekata koji uključuju marginalizirane skupine društva: siromašne, starije osobe, beskućnike, bolesne, djecu i mlade, branitelje, osobe s invaliditetom.

Desetogodišnji rad Udruge u brojkama:

⇒ Nešto više od 10.000 korisnika s područja cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva primilo pomoć i podršku, neovisno o vrsti oboljenja, dobi, spolu, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti te socijalnom statusu.

⇒ Sva pomoć i psiho-socijalna podrška je u potpunosti besplatna za korisnike zahvaljujući bazi donatora i volontera iz cijeloga svijeta.

⇒ Uz pomoć volontera (aktivna baza od preko 300 volontera pojedinaca i korporacija) Udruga je korisnicima pomoći do sada osigurala: preko 150.000 obroka, 55.000 noćenja, 3.800 besplatnih autobusnih karata, 11.500 paketa hrane (najugroženijim starijim osobama i osobama s invaliditetom); te 2.500 paketa higijenskih proizvoda.

Vjerodostojnost, efikasnost i transparentnost rada humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” potvrđuju i brojne nagrade i priznanja: Europski parlament: nagrada “Europski građanin” za 2016.; nagrada Večernjakov pečat za 2017. u organizaciji Večernjeg lista BiH; nagrada Ponos Hrvatske za 2021.; priznanja Didak, Lica dobrote (Jutarnji list). Udruga provodi aktivnu kampanju na društvenim mrežama vezano uz aktivnosti, te je aktivni dionik u procesima donošenja javnih politika koje se tiču socijalnog i humanitarnog rada.

Prepoznatljivi slogan udruge je Pomozimo zajedno! i važno nam je umrežavanje s drugim dionicima, poduzetnicima, korporacijama, OCD, JLP(R)S iz cijele Hrvatske, s obzirom na to da pomažemo svim građanima u potrebi, neovisno od kuda dolaze. Vizija HUMH-a je promicanje društvene solidarnosti i pružanje konkretne psiho-socijalne i materijalne pomoći čovjeku u potrebi.

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.