Izvještaj trećega kola

Treće kolo

Izvještaj s utakmica

Treće kolo Business basketball league 2018./2019.

U subotu, 10. studenoga 2018., odigrane su utakmice trećega kola prve sezone Business basketball league.

Pevec vs. Atlantic Grupa

Bila je ovo nadasve zanimljiva utakmica koja nas je držala u napetosti do samoga kraja. Do zadnje četvrtine, ekipe su se nadmetale u borbi za poenom prednosti. Rezultiralo je to u prvoj četvrtini tek s nekoliko poena prednosti Peveca, da bi potom u druge dvije četvrtine Atlantic Grupa dominirala, ali je Pevec u zadnjoj četvrtini uspio blokirati mnogo koševa i postići šest poena više od protivnika te si osigurao status pobjednika. Sa samo jednim poenom razlike u konačnom rezultatu, ekipa Pevec kroz ušicu igle svladala je Atlantic Grupu 39:38.
Čestitamo ekipi Pevec na pobjedi i njihovom igraču, Mariju Kelavi, proglašenom za MVP utakmice.

Pobjednici:

MVP utakmice:

Rezultat:

Pevec

Mario Kelava

39:38

Business basketball league

Visage Technologies vs. ABB

Vjerni pratitelji lige u ovoj su utakmici, i njenom rezultatu, zacijelo najviše uživali. Visage Technologies, dotad neporažena ekipa, izgubila je od ekipe koja do trećega kola nije imala ni jednu pobjedu. „Protivnici su u prethodnim utakmicama pokazali mnogo više“, rekao je Damir Begović i time sumirao cijelu stvar. S čak 33 poena razlike, što je dosad najveća razlika cijele lige u konačnom rezultatu, dokazali su koliko je nepromišljeno nagađati tko bi mogao biti pobjednik Lige ili koja je ekipa najjača. Rezultat 40:73 najbolje govori o tome.
Čestitamo ekipi ABB na pobjedi i njihovom igraču, Ante Jerkoviću, proglašenom za MVP utakmice.

Pobjednici:

MVP utakmice:

Rezultat:

ABB

Ante Jerković

40:73

Business basketball league

KPMG vs. PwC Hrvatska

Još jedna utakmica u kojoj je neka ekipa ostvarila svoju prvu pobjedu, a to je ekipa PwC Hrvatska. Unatoč odličnoj igri igrača KPMG-a, ekipa PwC Hrvatska, s dvojicom igrača koji su dominirali igrom, Ilijom Delašem i Ivanom Penićem, bila je prejaka. Iako je trima tehnički dojmljivim tricama ekipa KPMG pokušala zastrašiti protivnika, PwC Hrvatska uvjerljivo je izdominirao utakmicom upisavši prvu pobjedu konačnim rezultatom 31:43.
Čestitamo ekipi PwC Hrvatska na pobjedi i njihovom igraču, Ivanu Peniću, proglašenom za MVP utakmice.

Pobjednici:

MVP utakmice:

Rezultat:

PwC Hrvatska

Ivan Penić

31:43

Business basketball league

SportMixta vs. Ernst&Young

Kada se u okršaju nađu dvije neporažene ekipe, utakmica izgleda upravo ovako kako je izgledala ova između SportMixte, snažne ekipe s igračem kakav je Bruno Orešić, kojem, kako nam se po statistikama čini, ne promašuje ni jednu tricu, i Ernst&Younga, očito nepobjedive ekipe s predanim igračima poput Matije Labaša, nenadmašnog igrača. Kada iza sebe imate takvu podršku kakvu Matija ima od svoje ekipe, ne začuđuju tri proglašenja za MVP-a utakmice i, u konačnici, i zaslužene titule MVP-a trećega kola. Ekipa SportMixta tek je u jednoj četvrtini uspjela postići više poena od protivnika pa je konačan rezultat bio 38:53 za ekipu Ernst&Young.
Čestitamo ekipi Ernst&Young na pobjedi i njihovom igraču, Matiji Labašu, proglašenom za MVP utakmice.

Pobjednici:

MVP utakmice:

Rezultat:

Ernst&Young

Matija Labaš

38:53

Business basketball league

RWE Energija vs Inter-net

Da su kojim slučajem igrali onako kako su igrali protiv Peveca u drugom kolu, ili pokazali onakvu energiju kakvu su pokazali u zadnjoj četvrtini utakmice trećega kola, ekipa Inter-net možda bi odnijela pobjedu ili bar završila utakmicu s manjom razlikom. Ali, RWE Energija opasna je ekipa koju su dosad porazili samo junaci s prvoga mjesta Tablice lige pa rezultat 58:37 ne iznenađuje.
Čestitamo ekipi RWE Energija na pobjedi i njihovom igraču, Danijelu Jukiću, proglašenom za MVP utakmice.

Pobjednici:

MVP utakmice:

Rezultat:

RWE Energija

Danijel Jukić

58:37

Business basketball league

MVP KOLA: Matija Labaš (Ernst&Young)

Business basketball league

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Business basketball league

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.