The best of regular season 2022./2023.

Počinje objava MVP-ova regularnoga dijela sezone – koji su to igrači iz kojih ekipa postigli najviše brojke u kategorijama: AST, STL, BLK, OFF+ DEFF, 3PM, PTS. Narednih ćemo dana dodavati fotografije i opise the best of regular season!

MVP STL

Čovjek s najviše ukradenih lopti (STL) jest Teo Knežević, igrač ekipe House of code. Ukrao ih je čak 38 tijekom regularnoga dijela sezone, a zahvaljujući njima, ali i onim dodanim – postigao ukupno 161 poen, što ga čini najboljim igračem ekipe House of code.
Čestitamo Kneževiću i ekipi!

MVP BLK

Čovjek s najviše blokada (BLK) jest Ivan Pavić, igrač ekipe Sofascore. Blokirao ih je 18, duplo više nego tijekom prošle sezone.

Čestitamo Paviću i ekipi!

MVP 3PM

Prošle smo godine dodijelili dva kipića za igrače s najviše trica – Šiptaru i Češkiću – obojica su postigla 27 3PM! Ove godine kipić je otišao u ruke čak trojice: Damiru Mijiću (Fortenova grupa), Roku Močiću (Fizioteka) i Lovri Bašiću (Sofascore). Dečki su postigli jednak broj trica kao i prošlogodišnji MVP-ovi (27), a rekord lige još uvijek drži Marin Pavelić (Inspekt) u drugoj sezoni (36!).

Najviše trica tijekom jedne utakmice postigli su Roko Močić i Damir Mijić – njih sedam! – no neka kao izazov ostane nadmašiti Pavelićevih 11 po utakmici iz 2., odnosno Horvatinovih 8 po utakmici iz 3. sezone.

Kipić je za dlaku izmakao Svenu Samošćancu, koji je dugo držao prvo mjesto, i Tadiji Daliću – postigli su 25 trica!

Čestitamo svim MVP-ovima i njihovim ekipama!

(i ispričavam se unaprijed ako mi je neki rekord promaknuo, ispravci su dobrodošli! 😉

MVP OFF+DEFF

Nerijetko se događa da na BBL-u dodijelimo nekoliko kipića – istome igraču. Tko zna – zna, a Teo Knežević (House of code) jedan je od njih. Osim za MVP-a STL, kipić je ubrao i za MVP-a s najviše skokova (OFF+DEFF) – tijekom regularnoga dijela sezona skočio je čak 126 puta!

Čestitamo Kneževiću i ekipi!

Ovom smo čovjeku prošle godine dodijelili kipić za MVP 3PM – zapravo, nismo. Trebali smo, ali nije ga bilo na dodjeli. Još uvijek u objavi stoji “Na fotografijama nije, ali bit će čim ga ulovimo da mu dodijelimo nagradu: Miron Češkić.” Ne pamtimo jesmo li mu je ikako dodijelili – ako nismo, slobodno svrati po nju ;)!

Ove smo mu godine uspjeli dodijeliti kipić za MVP AST – imao ih je 55! – ali ne biste vjerovali, nema fotografije (ili je ja bar nisam dobila). Imamo ovu veselu u ekipi (Miron je ovaj s kipićem!) – nije loše, valjda ga (takva) tradicija prati ;)!

Čestitamo Češkiću i ekipi!

Naš ovogodišnji MVP PTS zbilja je svašta doživio u ove dvije sezone koje Sofascore nastupa za BBL, no reći ćemo da je onih loših, poput ozljeda, ipak bilo manje od onih dobrih, poput činjenice da je nevjerojatno često proglašavan za MVP-a utakmice. Ove sezone pamtit ćemo ga kao MVP-a drugoga kola i kao igrača koji je pojedinačno postigao najveći broj poena u nekoj utakmici (31 u 12. kolu!).
Pamtit ćemo ga i kao jednog od trojice najboljih tricaša u regularnome dijelu sezone, ali i kao igrača s najvećim brojem postignutih poena – njih 229! Usporedbe radi, prošle je sezone postigao 184, zbog čega mu je promakla titula najboljega, ali zato je ove godine nadmašio sve rekorde lige!
Čestitamo Lovri Bašiću i ekipi!

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.