Category: The best of 2018./2019.

Najbolji asistent: Vedran Bašura-Vlahek

Za igrača ekipe SportMixta, koja je u polufinale ušla bez utakmica razigravanja, može se reći da je bio najvrjedniji igrač svoje ekipe. Vedran Bašura-Vlahek za MVP-a utakmice bio je proglašavan na gotovo svim pobjedničkim utakmicama: u 1., 2., 4., 7. i 9. kolu te na utakmici za 3. mjesto.
 
Drugi je najbolji strijelac ekipe SportMixta, a osmi najbolji strijelac na ljestvici poretka svih igrača tijekom cijele sezone Lige. Osim toga, tijekom Lige zabio je nevjerojatne 22 trice, imao 25 ukradenih lopti te 39 skoka.
 
Priznanje kojim se upisao u povijest lige priznanje je za najboljeg asistenta sezone: fantastične 63 asistencije dokaz su da je Bašura-Vlahek pravi timski igrač!
 
Za sportski tjednik Max! je, nakon pobjede u utakmici za treće mjesto i primitka priznanja, rekao: “Student sam pa mogu izdvojiti dva sata tjedno za ovakvu vrstu rekreacije. Znam da ima mnogo sudionika koji imaju obitelj, djecu, a njima je sigurno mnogo teže izdvojiti vrijeme, ali pronalazili su ga i bili redoviti na košarkaškom terenu, i to zapravo govori o uspješnosti projekta.” Mi ipak vjerujemo da će Vedran vremena pronalaziti i kada više ne bude student jer – bila bi prava šteta ovakav talenat ne gledati na košarkaškom terenu!
 
Iskrene čestitke!

Najbolji skakač: Mario Kelava (Pevec)

Igrač ekipe Pevec koji se istaknuo kao njihov najvrjedniji pojedinac svakako je Mario Kelava. Za igrača utakmice bio je proglašavan u 3. i 4. kolu te objema utakmicama razigravanja, a proglašen je za MVP-a 4. kola.

U regularnom dijelu sezone postigao je (samo) 61 poen, da bi u četirima utakmicama (dvjema razigravanja, polufinalu te utakmici za 3. mjesto) postigao duplo toliko – i još malo više, te se popeo na visoko 7. mjesto poretka svih igrača Lige tijekom cijele sezone, s čak 142 ostvarena poena.
To nije jednina statistika koja mu govori u prilog: imao je deset ukradenih lopti, tri trice, a igrač je i s najviše blokada (21).

U utakmici za treće mjesto ponovno je postigao najviše poena (19), ali i najveći broj skokova. Upravo mu je ta statistika i donijela status najboljeg skakača: računajući i ofenzivne i defenzivne napade, Kelava je igrač koji je odskočio daleko od svih ostalih igrača. 52 ofenzivna i 80 defenzivnih, dakle, ukupno nevjerojatna 132 skoka tijekom sezone!

MVP sezone i najbolji strijelac: Ivan Morić (RWE Energija)

Nismo sigurni može li se o ovome igraču reći još nešto osim onog što smo već napisali, pa ćemo početi brojkama, nekim već spomenutim, i nekim novim:

227 poena, 13 asistencija, 6 ukradenih lopti, 2 blokade, 2 trice, 17 ofenzivnih i 35 defenzivnih napada – to su statistike 𝗠𝗩𝗣-𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗲 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗲 𝗕𝘂𝘀𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗯𝗮𝘀𝗸𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗹𝗲𝗮𝗴𝘂𝗲. A prvi se pamte.

U konkurenciji među zaista jakim igračima, svojom fantastičnom igrom uspio se istaknuti kao najbolji pojedinac i s pravom ponio najvrjedniju nagradu Lige.

Osim te vrijedne nagrade, dobitnik je i priznanja za 𝗻𝗮𝗷𝗯𝗼𝗹𝗷𝗲𝗴 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗲𝗹𝗰𝗮, s 45 poena više od drugoplasiranog – 137 poena tijekom regularnog dijela sezone i 227 poena tijekom cijele lige. Samo u finalnoj utakmici postigao je 24 poena istaknuvši se tako i za MVP-a finalne utakmice.

Bio je i MVP petoga kola te najbolji tricaš u natjecanju u sklopu ALLSTAR utakmice.

Nevjerojatan pojedinac na čijim je krilima ekipa RWE Energija osvojila prvo mjesto – Ivan Morić!

Najbolji voditelj: Srđan Kršić (Ernst & Young)

Voditelj ekipe Ernst & Young, Srđan Kršić, proglašen je za najboljeg voditelja iz već spomenutih razloga: bodrio je svoje igrače privatno i javno na društvenim mrežama, redovito, uoči svake utakmice. Kršić je najbolji dokaz koliko je u ekipi važno imati osobu koja će motivirati svakog pojedinca.

Osim motivacijom, Kršić je ekipi pridonio i svojom igrom zabivši nezanemariv broj koševa i realiziravši zanimljive akcije.

Ono precizno oko koje je Andrija Stilinović bio u komunikaciji mejlom, redovito javljavši sve izmjene, promjene i informacije, to je Kršić bio u dvorani: čest gost i drugih utakmica, kada je pratio strategije protivničkih ekipa.

Kada smo mu dodijelili priznanje, skromno je upitao: “Je li ovo neka utješna nagrada?” Ali nije bila jer je priznanje za njega pripremljeno danima prije.

I mi, kao organizacijski tim, zahvaljujemo mu na promociji Lige, stvaranju pozitivne atmosfere i upečatljivom trenutku finala odavanja počasti igraču koji je sam inicirao i osmislio

Ekipa RWE Energija

Četvrta ekipa u našem 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙤𝙛 ujedno je i 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙤𝙛 . Za RWE Energiju na prvu bi se moglo reći da vrijedi ona stara narodna “tiha voda brege dere”, ali evo zašto to vrijedi samo na prvu.

U regularnom dijelu sezone činilo se kao da nisu imali neki kontinuiran niz pobjeda, kao što je to imala ekipa Ernst&Young. Ali, kada pogledate bolje, poraze su doživjeli samo u trima kolima (2., 4. i 7.), i to od vrlo jakih ekipa: najvećeg rivala, ekipe Ernst&Young, potom od Atlantic Grupe te od SportMixte. Zadnjoj su se ekipi osvetili u polufinalu, kada su joj rezultatom 74:49 onemogućili da se natječe u finalu, a prvoj na najslađi mogući način: u samome finalu, oduzevši im naslov prvaka pred nosom.

Iako su do finala došli utakmicama razigravanja, ili možda baš zahvaljujući tome, neprekinuti niz pobjeda od 8. kola do samoga finala rezultirao je i brojnim proglašenjima MVP-a utakmica. Zanimljivo je da su se na tom 𝑤𝑎𝑙𝑙 𝑜𝑓 𝑓𝑎𝑚𝑒 izmjenjivala dvojica njihovih igrača: Danijel Jukić (2., 3. i 6. kolo te polufinalna utakmica) i Ivan Morić-Moka (1., 5., i 8. kolo, oba kruga razigravanja te finalna utakmica).

Već spomenuti Ivan Morić, ime koje ćete sigurno još dugo pamtiti, istaknuo se kao najbolji pojedinac ne samo svoje ekipe, već i cijele sezone. Prvi na ljestvici poretka igrača svoje ekipe, ujedno je i jedini igrač proglašen za MVP-a kola (5.). Nakon odigranih devet kola bio je drugi na ljestvici poretka svih igrača (s tek 12 poena manje od prvoplasiranog Karla Mandića (SportMixta), a zahvaljujući utakmicama razigravanja, uspeo se na prvo mjesto, daleko iza sebe ostavivši i Brunu Horvatina (Pevec) i Karla Mandića. Zadivljujućih 227 poena donijela su mu status i priznanje najboljeg strijelca sezone.

Ali tu nije kraj lovorikama za ovoga igrača! Iako je tijekom prve sezone Lige zabio tek dvije trice, na natjecanju u sklopu ALL STAR utakmice organizirane u siječnju bio je najbolji tricaš! Treba li posebno objašnjavati zašto je upravo Ivan Morić proglašen za MVP-a sezone?

Ovakav uspjeh ekipe sigurno valja zahvaliti i drugim igračima koji nisu dospjeli pod svjetla reflektora, ali je iz njihove statistike očito da su dali velik doprinos na putu do prvoga mjesta: to su, redom, Stjepan Jukić, drugi na ljestvici poretka igrača ekipe RWE Energija, Branimir Samardžić, Branimir Jelić, Krešimir Subotić, Mihael Plazanić, Anto Šapina, Tomislav Radoš, Krunoslav Kaurić, Boris Bašić, Andrej Cigoj, Marko Ćurin, Sime Zubčić i Mislav Jureković.

I nije slučajno, nego namjerno preskočen, jer zaslužuje svoj odlomak ovoga teksta, voditelj Miroslav Čorda koji bi zasigurno dobio priznanje za najboljega voditelja da su se kojim slučajem dodjeljivala dva takva priznanja: njegovo vodstvo bilo je očito u svakoj utakmici i više je nego zavrijedio primiti (najveći) pehar i priznanje za prvo mjesto uime svoje ekipe.

RWE Energija (Rwe Zagreb) još je jedan dokaz koliko su timski rad i dobro vodstvo preduvjet za velike uspjehe – a upravo im na tome, prije svega, iskreno čestitamo!