MVP trećega kola

Nakon utakmica trećega kola, za MVP-a kola proglašen je Antonio Tikvić, igrač Pevexa koji je s njima od samih početaka, od prve sezone BBL-a. Svoj je kipić zaslužio u utakmici protiv EY-a kada je postigao 14 poena, od čega tri trice!

Detaljnu statistiku igrača potražite na poveznici.

Čestitamo ekipi i Tikviću!

Izjave MVP-ova trećega kola

Visage Technologies došao je do svoje prve pobjede ove sezone svladavši Fizioteku 55:41. Unatoč sjajnom otporu, osobito u trećoj četvrtini, Fiziotekina strast nije uspjela parirati iskustvu Visagea. Za MVP-a je proglašen novi igrač ove sezone, Josip Ante Kozulić, sa 16 poena, a odličan je bio i Mate Maras s 15.

Dvije ekipe koje se bore na dvama terenima: onom medijskom, i ovom našem, košarkaškom, bblovskom. Prošle sezone NovaTV pobijedila je HRT(m)animals 44:32; ove sezone, priča se ponovila, ali s malo drukčijim omjerima. Po broju poena (59:42) vidljiv je napredak obiju ekipa, a po broju PF-a, osobito rastu (koji je ove sezone veći kod HRT(m)animalsa) strast koju dijele na oba terena. Za MVP-a utakmice proglašen je Ivo Antunović sa 17 PTS, koji je bio izvrstan i prošle sezone (11 PTS, uz MVP-a Stipu Antonijevića (15 PTS)).

Pravi je užitak gledati utakmicu dviju fantastičnih ekipa – Azikusa i Končara – jer napetosti ne manjka ni u jednome trenutku! Čini se da je Azikus ozbiljno odlučio zauzeti tron: nakon što su u prošlome kolu s njega “skinuli” EY (i prekinuli im niz pobjeda i, izgleda, okrenuli sreću), sada su upisali i treću pobjedu: 68:55. Za MVP-a je proglašen Vedran Hernaus sa 16 PTS, a odlični su bili i Slivonja te MVP prošloga kola, Luka Sunara.

Pevexu je u trećemu kolu uspjelo ono što nije još od druge sezone kada su bili na vrhuncu: svladati EY. Tada 50:39, a sada 51:43. Unatoč dobroj igri EY-a, u kojoj su se osobito istaknuli dobro poznati i za MVP-ove često proglašavani njihovi igrači, Stilinović, Hodak i Labaš, Pevex je bio nadmoćniji i upisao svoju drugu pobjedu. U drugoj se četvrtini činilo da gledamo EY na koji smo navikli, ali su zadnje dvije četvrtine ipak popustili. O težini utakmice svjedoči i broj PF-a: 12 s obje strane! Za MVP-a utakmice proglašen je Antonio Tikvić s 14 PTS, a odličan je bio i Bruno Horvatin s 12 PTS.

Nakon poraza u prvim dvama kolima, protiv dosad neporažene ekipe, Azikusa, ali i protiv ekipe koju su prošle sezone uvjerljivo pobijedili, NoveTV, u trećem smo kolu napokon gledali Ivicom na kakav smo navikli (iako se po izjavi dade zaključiti da očekuju više od sebe). Svladali su ekipu PwC Hrvatska 40:32 zahvaljujući, ponajviše, dobroj obrani, ističe Ante Jareb, MVP utakmice (10 PTS). Čestitamo Jarebu i ekipi i zahvaljujemo na lijepim riječima o ligi ;).

SofaScore je u trećemu kolu doživjela svoj prvi poraz, a House of Code svoju prvu pobjedu. Unatoč odličnoj igri Bašića, Pavića i Oršolića, SofaScore je postigla tek 29 PTS – što je zapravo odlično kada pogledate statistiku i uočite da su oni bili jedini strijelci. Poprilično je slično stanje bilo i s druge strane, gdje su strijelci bili Koprivčić, Knežević, Zeljko i Tabak, s ukupno 36 PTS. Za MVP-a utakmice proglašen je Teo Knežević s 10 PTS i čak 12 DEFF!

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.