MVP petoga kola

Nakon utakmica petoga kola, za MVP-a kola odabran je Sven Samošćanec, igrač ekipe Fizioteka. Samošćanec je odličan igrač, čemu u prilog govori statistika: trenutno dijeli drugo mjesto na ljestvici poretka svih igrača s Lukom Sunarom (sa 74 poena), a prvi je po broju zabijenih trica (njih 15!). Detaljnu statistiku igrača potražite na poveznici.

Čestitamo Samošćancu i ekipi!

Izjave MVP-ova petoga kola

Još jedna pobjeda za Ivicom, ovoga puta protiv ekipe House of Code. Unatoč sjajnome pojačanju, Bruni Orešiću, koji je postigao čak 13 poena, i odličnome Tei Kneževiću, s 12 poena, House of Code nije uspio doći do pobjede. Utakmica je završila rezultatom 54:33, a za MVP-a utakmice proglašen je Mario Jukić (17 poena). Ivicom je sada na odličnome trećemu mjestu, s još dvjema ekipama, a tek će nam naredne utakmice pokazati u kojem će se smjeru ova situacija raspetljati. Čestitamo Jukiću i ekipi!

Zaboravili su spomenuti, ali Lončara ni dalje nema; ipak, Končaru ide sasvim dobro – drugi su na ljestvici lige, odmah iza Azikusa protiv kojega imaju jedini poraz (ali imaju ga baš sve ekipe koje su nastupile protiv njih pa je to kao da ga ni nemaju – bar do razigravanja). U petome kolu svladali su ekipu SofaScore, a MVP utakmice, Darko Raguž (16 PTS), kaže da rezultat ne govori dovoljno o težini borbe: nasuprot Končarevih 75, SofaScore je skupio (tek) 28 poena. Ipak, Raguž je u pravu: sjajna je to ekipa, sa sjajnim pojedincima, od kojih se u ovoj utakmici osobito istaknuo Kristian Vukušić (koji je postigao polovicu svih poena ekipe, njih 14!). Čestitamo Ragužu i ekipi!

Druga pobjeda u nizu EY-a, ovoga puta protiv ekipe NovaTV, 53:33. Od prve četvrtine, u kojoj su bili izjednačeni (8:8), do potpune prevlasti kojom su oduzeli Novoj priliku da zauzme drugo mjesto na ljestvici lige. EY je sada na odličnome trećemu mjestu, a za MVP-a proglašen je Marijan Peša s 15 PTS-a, od čega triju trica. Peša je s ekipom od treće sezone, a trenutno je brojem postignutih poena vrlo blizu ukupnome broju treće sezone pa ne sumnjamo da možemo još mnogo očekivati od njega. Čestitamo Peši i ekipi!

Fizioteka je u petome kolu došla do svoje prve pobjede, svladavši ekipu PwC Hrvatska. Obje se ekipe sada nalaze 9. na ljestvici poretka, s tim da Fizioteka prednjači brojem postignutih poena.

Zaslužan je za to, u velikoj mjeri, o čemu smo pisali još u prošlome kolu, MVP utakmice petoga kola — Sven Samošćanec. Samošćanec je postigao 13 poena, od čega dvije trice, a u narednim se kolima nada pobjedama. On je trenutno prvi na ljestvici poretka igrača, s čak 68 poena, a i prvi po broju postignutih trica, njih 15!

Čestitamo Samošćancu i ekipi!

Azikus je upisao još jednu pobjedu, petu u nizu, pet od pet – statistika je nepogrešiva. Fortenova grupa pala je rezultatom 46:28, a za MVP-a utakmice proglašen je Ivan Markusi s 15 postignutih poena i odličnom popratnom statistikom. Markusi je u BBL-u od samih početaka, najprije kao igrač Visage Technologiesa, a potom Azikusa. Trenutno je četvrti na ljestvici poretka svih igrača.

Čestitamo Markusiju i ekipi!

Dvije ekipe koje dijele isto mjesto na ljestvici lige (trenutno sedmo), obje na BBL parketu od prve sezone, Visage Technologies i Pevex. Obje izvrsne, s tim da Pevex ima i jedan naslov prvaka, ali ih je Visage ipak uspio svladati u petome kolu 57:43.

Za MVP-a utakmice proglašen je Paolo Rakocija, igrač koji je s Visageom od drugoga kola, s 12 poena.

Čestitamo Rakociji i ekipi!

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.