Izjave MVP-a devetoga kola

U zaostaloj utakmici devetoga kola, Končar je svladao ekipu Poliklinika HELP-Buljubašić 65:31. Za MVP-a je odabrano jedno novo lice (a po izjavi je jasno da je i njega samoga iznenadilo) – Mile Balenović. Šalu na stranu, Balenović je imao 11 odličnih poena, od čega jednu tricu, i čak 10 DEFF napada! Za one neupućene, ili one koji su se tek nedavno uključili – Končar i dalje traži Tonija Lončara! Svi koji imaju neke informaciju o njemu, slobodno neka se jave organizacijskome timu BBL-a, a mi ćemo dalje postupati po proceduri za izgubljene kapetane (događa se češće no što mislite!).

Nakon devetoga kola, i odigranih zaostalih utakmica (šestoga i osmoga kola, u kojima je Ivicom izgubio, a Tokić pobijedio), Tokić je na ljestvici lige odmah iza Ivicoma, odnosno na trećemu mjestu. U devetome su kolu svladali sjajan Visage Technologies 75:34 (zadnje su dvije četvrtine bile presudne!), a za MVP-a utakmice proglašen je iz sedmoga nam kola već poznat kao MVP – Marko Kraljević.

SofaScore je u devetome kolu došao do svoje treće pobjede. Prethodno je pobijedio ekipe Poliklinika Help-Buljubašić i NovaTV. Sada je svladao ekipu bolje pozicioniranu od sebe na ljestvici lige, ekipu Pevex (5. mjesto), rezultatom 52:46 i učvrstio poziciju sedmoga mjesta, s 11 poena u plusu (čime su iznimka po tome u donjem dijelu ljestvice). Za MVP-a je proglašen igrač koji je odličan bio i u drugome kolu, Lovro Bašić, s postignutim 21 poenom.

Ivicom i u devetome kolu nastavlja niz pobjeda. Sedmu je ostvario svladavši ekipu Fortenova grupa 47:36 u zaista tjesnoj borbi, o čemu u prilog govore rezultati četvrtina. Po broju pobjeda trenutno su izjednačeni s ekipom prvom na ljestvici lige, E&Y. Za MVP-a utakmice proglašen je, već treći put ove sezone, sjajan Tomislav Šiptar, s 22 postignuta poena, od čega čak pet trica!

U Business basketball league svake se sezone dogodi jedna utakmica za koju, osim finala, možemo reći da ima ono nešto, jedan dodatni naboj, dodanu vrijednost na samu igru. Ove godine taj su status dobile ekipe Nova TV i HRT. Pomno biranje termina odigravanja dalo je sugerirati tempiranje forme za susret pod koševima – ipak se treba vratiti u svoju medijsku kuću s dobrim vijestima. Na početku susreta prijateljsko fotografiranje i razmjena osmjeha skrivali su sportski naboj u dvorani koji se gotovo mogao rezati nožem. Početak utakmice već je tradicionalno ispitivanje snaga, ali i čvrsto igranje obrana. Ekipa NovaTV je nakon dviju četvrtina blago držala prednost nad protivnikom kojemu nije dopuštala da ih ugrozi, a susret je privela kraju u svoju korist rezultatom 44:32. Treba naglasiti i staviti kao vrijedan podsjetnik činjenicu da je susret protekao u mirnom tonu usprkos ogromnoj želji za pobjedom. Na zajedničkoj se fotografiji vidi – medijske su kuće najbolje kada surađuju! Za MVP-a utakmice proglašen je Stipe Antonijević s postignutih 15 poena, od čega jednom tricom. Sigurni smo da će i njegova medijska kuća pronaći savršen termin za napraviti intervju s glavnim „motorom“ ekipe.

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.